DR. IMMUN termékek
Kezdőoldal
DR. IMMUN Szájvíz
Szájápolás Tudástár
Anatómiai ismeretek
A fogászat története
A helyes szájhigiénia
Fog- és Szájbetegségek
Fogászati kezelések
Terhesség és fogak
Gyermekek fogazata
Betegségek és fog
Életmód és a fog
Hajhullás és fogászati góc
Szájzuhany

A szájzuhany nagyon praktikus eszköz a szájápolásban, azonban vigyáznunk kell az alkalmazásakor, mert nem szakszerű használata fogágykárosodást okozhat.

A szájzuhany alkalmazása nem lehet divat, mert, mert csak bizonyos esetekben indokolt használata.

Szoros fogsoroknál a tisztítás legmegfelelőbb eszköze a fogkefe és a fogselyem. Picit nagyobb fogközök esetén a fogköztisztító fogkefe a legpraktikusabb.


Amennyiben súlyos fogágybetegségben vagy kiterjedt fogágyműtéten esett át valaki, akkor valóban olyan nagy hézagok keletkezhetnek a fogak között, melyeket ezekkel az eszközökkel már nehéz teljesen megtisztítani. Ugyanez vonatkozik a ragasztott fogszabályzó készülékek viselőire is, ahol a drótok között keletkeznek nehezen tisztítható rések.


A szájzuhany szinte kizárólag nekik javasolt de csak nagy óvatossággal A vízsugár erejét alacsony szintre kell beállítani, és soha ne irányítsuk a vízsugarat az íny irányába, mert az a tapadási vonal alá préselheti a lepedék kórokozóit, és ezzel gyulladást kelt. Ha a tisztításra váró rés elég nagy, akkor alacsony intenzitású vízsugár is képes kimosni.Probléma akkor keletkezik, ha normális tágasságú fogközre irányítjuk a vizet. Itt ugyanis csak nagy erejű sugár tudja kipréselni a lepedéket vagy ételmaradékot, és ez a „vízágyú” a baktériumokat az íny alá nyomja amivel olyan fertőzést okoz, ami tasakképződést okoz, ami tasakképződéshez, ezáltal pedig a fogágy károsodásához vezet. Lehet, hogy fogselyemmel kevésbé kellemes a tisztítás, de mindenképpen sokkal biztonságosabb.


(Forrás: Dombi Csaba - A mosoly és ami mögötte van)

 
Egyéb információk
Nagyker. partnerek
Munkatársakat keresünk!
Bannercsere
Link regisztráció
Szótár
Vásárlói vélemények
Hajhullás ellen
Advertisment:
Tyúkszem, szemölcs
Advertisment:
DR. IMMUN hajkúra
Advertisment: