Kezdőoldal
2018.04.24 [01:00]
DR. IMMUN termékek
Kezdőoldal
DR. IMMUN Szájvíz
Szájápolás Tudástár
Anatómiai ismeretek
A fogászat története
A helyes szájhigiénia
Fog- és Szájbetegségek
Fogászati kezelések
Terhesség és fogak
Gyermekek fogazata
Betegségek és fog
Életmód és a fog
Hajhullás és fogászati góc
Fogfehérítés

Fogfehérítés, ínygyulladás, rossz lehelet

Fogfehérítés már több mint száz éve létezik és a műszaki fejlődés természetesen sokat javított az alkalmazott módszereken. Az USA-ban ezeket az eljárásokat évente több milliószor alkalmazzák és ma már Magyarországon is egyre nagyobb teret hódít az un. kozmetikai fogászat.


Mi az a fogfehérítés?

Szóda és hamu - ezekkel az anyagokkal az emberek már az ókorban megkísérelték az elszíneződött fogak fehérítését. A siker minden esetre elég szerény volt.


Ma már gyorsan és biztosan eltávolíthatók polírpasztával vagy porszóró berendezéssel olyan külső elszíneződések, amiket a dohány, a vörösbor, a kávé, a tea, a vas- vagy nitrát tartalmú orvosságok okoznak.Belső elszíneződések kezelésére főként nátrium-perborátot vagy karbamid-peroxidot használnak. Ezek a szerek oxidálják és így elszíntelenítik a fogban a színes pigmenteket, de anyagában messzemenően változatlanul hagyják a fogzománcot és a dentint.

Fogfehérítésen elsősorban az éjszakai, elasztikus fogfehérítő sínekkel végzett eljárást értjük, melynek során a sínekbe helyezett speciális anyaggal a fogak világosabbá, „fehérebbé” tételét érjük el. A sínek lenyomat alapján készülnek, átlátszóak, és viselésük semmiféle kellemetlenséget nem okoz.


Mikor kell viselni a sínt?


A kezelés időtartama alatt, amely néhány hétig tart, a síneket éjszakára kell a fogakra helyezni.


Mi okozza a fogak elszíneződését?

A fogak elszíneződését okozhatják a kávé, tea és dohányzás ugyanúgy, mint alkati okok, a fogak kifejlődése alatt szedett bizonyos gyógyszerek, régi tömések vagy korábbi gyökérkezelések.


Mi a helyzet a fogpótlásokkal?


A fogfehérítési eljárás során a mesterséges fogművek nem fehéríthetők. Lehetőség van azonban a fogművek későbbi cseréjére; így a természetes és mesterséges fogak között nem lesz árnyalateltérés.


Meddig marad szép a fog?

A fogfehérítés eredménye tartós, így – ha elkerüljük az elszíneződést okozó hatásokat – évekig szép fogazattal rendelkezünk.

 
Egyéb információk
Nagyker. partnerek
Munkatársakat keresünk!
Bannercsere
Link regisztráció
Szótár
Vásárlói vélemények
Hajhullás ellen
Advertisment:
Tyúkszem, szemölcs
Advertisment:
DR. IMMUN hajkúra
Advertisment: