DR. IMMUN termékek
Kezdőoldal
DR. IMMUN Szájvíz
Szájápolás Tudástár
Anatómiai ismeretek
A fogászat története
A helyes szájhigiénia
Fog- és Szájbetegségek
Fogászati kezelések
Terhesség és fogak
Gyermekek fogazata
Betegségek és fog
Életmód és a fog
Hajhullás és fogászati góc
A fogkefe kiválasztása

A legelőnyösebb fogkefe kicsiny fejjel rendelkezik és lekerekített végű, ugyanis el kell jutnia a fogkefének a leghátsó fogak legtávolabbi pontjára is, amivel a körbetisztításuk lehetővé válik.


Ezenkívül fontos, hogy közepes vagy lágy szálerősségű legyen, hiszen a kemény sörték helytelen fogmosási technikákkal párosítva garantáltan fognyaki kopásokat eredményeznek.
A kopások helyén a fog hidegre érzékennyé és sérülékenyebbé válik, valamint esztétikailag is hátrányosak. A létrejött hamarabb mélyedésekben könnyebben lerakódik az étel és a lepedék. Előnyös, ha a sörték vége lekerekített, a fogkefe nyele rugalmas, és hajlik a feje, mert ezek a tulajdonságai is
elősegíti a fog kíméletes mosását.


A szár legyen kényelmes fogású, csúszásmentes nyéllel. Lehetőleg legyen két fogkefénk, amiket felváltva használunk, így elég idő van arra, hogy a fogkefe sörtéi kiszáradjanak. Ha egy fogkefénk van, szárítsuk meg és hagyjuk levegős helyen, mert a száraz fogkefével elkezdett fogmosás hatékonyabb.
Használat után a fogkefét ne tegyük se vízbe, se tokba, mert a sörték között gyorsabban elszaporodnak a baktériumok és a gombák.


Puha sörtéjű fogkefét különböző ínygyulladások esetén, szájsebészeti műtétek után ajánlatos használni.

A fogkefét min. 3 havonta cseréljük, mert ennyi idő alatt elhasználódnak, elkopnak a sörték és így csökken a hatékonysága. A fogkefe cseréjét különösen indokolttá teszi, ha szálai különböző irányba elhajlanak.
Ha új fogkefét vásárolunk, használatbavétel előtt egy napig áztassuk sós vízben, majd öblítsük le langyos vízzel. Ha ezt a műveletet hetente megismételjük, a fogkefe sörtéi mindig tiszták lesznek.


Elektromos vagy hagyományos fogkefe?


Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is. Amennyiben helyesen mossuk a hagyományos fogkefével a fogunkat, ugyanolyan jó lehet, mint az elektromos.
Fontos, hogy tudjuk, más fogmosási technikát igényelnek! Ha gondjai vannak a hagyományos fogkefével, érdemes kipróbálnia az elektromos fogkefét, mert kisebb kézügyesség szükséges hozzá. A fogkefe fejét csak rá kell helyezni a fogra, nem szabad mozgatni a fogon.
Kicsi a feje, ami lehetővé teszi az alapos tisztítást.
A
tapasztalat egyébként azt mutatja, hogy az elektromos fogkefével a gyerek és a felnőttek egyaránt szívesebben mossák a fogukat, így azzal alaposabb tisztítást lehet elérni.
 
Egyéb információk
Nagyker. partnerek
Munkatársakat keresünk!
Bannercsere
Link regisztráció
Szótár
Vásárlói vélemények
Hajhullás ellen
Advertisment:
Tyúkszem, szemölcs
Advertisment:
DR. IMMUN hajkúra
Advertisment: